Русия ще субсидира електрическите автомобили с до 25% от цената им

Време за четене:50 Секунди

Властите в Русия планират да субсидират покупката на електрически автомобил като поемат до 25% от цената му, като субсидията не може да надвишава 7323 евро или 625 хиляди руски рубли. По този начин властите искат да популяризират колите на ток, тъй като към момента от около 45 милиона автомобила, едва 11 хиляди от тях разчитат на ток за своето задвижване.

За да направят още по-достъпни електромобилите, правителството си поставят за цел да произвеждат по 220 хиляди бройки всяка година, считано от 2030 година. Макар това да звучи доста пресилено, властите съобщават, че има засилен интерес от чужди марки, които искат да инвестират в страната.

Русия е един от големите пазари за автомобили в световен мащаб и може да се похвали с 1.76 милиона продажби през 2019 година и дори във времената на пандемия през 2020 година, спадът е до едва 1.6 милиона. Във връзка с Парижкото споразумение, страната иска да намали вредните емисии до 2030 година, а електрическите автомобили неминуемо ще спомогнат за това.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Автомобилът на старо: Най-проблемните употребявани автомобили според WhatCar?
Следваща публикация Пазарът на автомобили в Обединеното кралство се срина до дъното
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!