Проблем с AWD системата при Yaris GR оставя колата само с предно предаване

Време за четене:57 Секунди

Още от самото си представяне, новата Toyota Yaris GR трупа главно суперлативи, а мнението е споделяно от различни пилоти, журналисти и най-обикновени шофьори, имали възможността да се докоснат до хомологираната за пътя състезателна кола.

Изглежда, че както всяко нещо, така и Yaris GR има някои проблеми, които с времето започват да се появяват при все повече собственици. Потребители във форум на модела споделят за проблем свързан с AWD системата на колата, който оставя малкия хечбек само с предно задвижване.

Според запознати, проблемът се изразява в прегряване на централния диференциал при по-интензивно шофиране на писта, което от своя страна води до изключването му и оставането на колата само на предно задвижване. Когато това се случи, колата показва съобщение на централния дисплей, за да ви информира за промяната.

От Toyota не изказват мнение по въпроса, но в инструкциите за ползване на колата се препоръчва смяна на маслото на диференциалите на половината от пробега при по-интензивно шофиране или дори след всяко каране на писта. Същото се отнася и за другите флуиди по-колата. Друго възможно решение е поставянето на допълнителен интеркулер за охлаждане или по-голям капак на диференциала.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Знаменитости масово продават Ferrari-тата си
Следваща публикация Откриха гробище от изоставени Bentley-та и Aston Martin-и (ВИДЕО)
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!