Пазарът на автомобили в Обединеното кралство се срина до дъното

Време за четене:1 Минути, 11 Секунди

Продажбите на нови автомобили във Великобритания поставиха антирекорд през юли. Според Reuters, позовавайки се на Британското дружество на автомобилните производители и търговци (SMMT), пазарът се е свил с почти 30 % на годишна база, което е най -лошият резултат от 1998 г. насам. Миналия месец британците са купили само 123 300 нови коли, което е с 22 процента по -малко от средното за последните 10 години. Експертите обвиняват пандемията за това.

Докато юли 2020 г. ще бъде запомнен със скока в продажбите, тъй като беше първият месец след блокирането, през юли тази година индустрията отново се сблъска с проблеми. Говорим за глобален недостиг на електронни компоненти, причинен от съкращенията на производството през миналата година. Дефицитът на чипове стана известен още през зимата, като се очаква да бъде решен не по-рано от 2022 г.

Освен това, поради суровите антиковид мерки през юли, много служители на автомобилни заводи в Обединеното кралство бяха принудени да се самоизолират поради съмнения за контакт със заразени. Това доведе до остър недостиг на работници в предприятията. Миналата седмица в страната бяха сглобени 69 097 коли, което най-слабият резултат за 68 години.

Като се имат предвид данните за юли, SMMT е преразгледал прогнозата си за продажбите във Великобритания за 2021 година, като сега се очаква да бъдат продадени 1.82 милиона превозни средства вместо 1.86 милиона. Експертите се надяват, че облекчаването на ограниченията, от които се оплакват много британци, може леко да подобри положението.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Русия ще субсидира електрическите автомобили с до 25% от цената им
Следваща публикация Знаменитости масово продават Ferrari-тата си
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!