Без ДВГ за Alfa Romeo и Lancia

Време за четене:1 Минути, 27 Секунди

Концернът Stellantis (съставен от FCA и PSA) проведе пресконференция, по време на която обяви, че планира да прехвърли марките Lancia, DS Automobiles и Alfa Romeo на електрическа тяга, като това ще се случи до 2027 година. Това решение е взето от ръководството на корпорацията поради липсата на търсене на тези марки, както и поради плановете на Европейския съюз да забрани продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2035 година.

Плановете на ЕС да забранят продажбите на нови превозни средства с двигатели с вътрешно горене до 2035 г. накараха много автомобилни производители да помислят за частична или дори пълна електрификация на своята гама. Stellantis не направи изключение, чиито представители обявиха резултатите от продажбите по време на пресконференцията, а също така обърнаха специално внимание на прехода към електрическо задвижване на всички марки в концерна.

Според ръководството на компанията, марката Lancia ще премине към електрическа тяга до 2024 година. От същата година френската компания DS Automobiles ще спре производството на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене. Френската марката обаче все още няма да се отказва от производството на стари модели.

Alfa Romeo ще бъде другата марка, която се очаква напълно да премине към електрически двигатели. Електрификацията на моделната гама на марката ще бъде напълно завършена до 2027 година. В допълнение към забраната на ЕС подобно решение за спиране на производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене е причинено от липсата на търсене на модели с емблемата на Alfa Romeo.

В средата на юли международният концерн Stellantis говори за планове за преминаване към електрическа тяга. За тази цел алиансът ще разработи четири нови модулни платформи. За всяка от тях ще бъдат създадени батерии с капацитет от 37 до 200 kWh, а пробегът с едно зареждане ще бъде от 500 до 800 километра.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Лимитирана серия Acura NSX Type S с увеличена мощност слага край на модела
Следваща публикация Кристиано Роналдо показа уникалната си G-Klasse
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!