Stellantis получи 6 милиарда евро чиста печалба за първата половина на годината

Време за четене:1 Минути, 8 Секунди

Международният концерн Stellantis отчита своите финансови резултати за последните шест месеца. Основното постижение на директора Карлос Таварес бяха показателите за нетната печалба, които надминаха всички очаквания.

Според изнесената информация концернът е успял да реализира печалба от 8,6 милиарда евро, от които нетната печалба възлиза на почти 6 милиарда.

В същото време Stellantis успя да постигне марж от 11.4 %. В Северна Америка тази цифра обикновено е 16,1% благодарение на пикапите с RAM и всъдеходите Jeep. Това нямаше да се случи без антикризисни мерки и оптимизация на бизнеса, които ръководството извърши по отношение на несъществени активи.

През последните 6 месеца контролираните от Stellantis марки са успели да продадат 3.2 милиона превозни средства, което е с 44 процента повече от резултатите от миналата година. В същото време, ако не беше недостигът на полупроводници, концернът щеше да може да произведе още 700 хиляди автомобила.

Интересно е също, че пазарният дял на концерна на европейския пазар е 23,1%. А в сегмента на търговските превозни средства този показател достигна 34.4 процента. Положителни промени има дори в закъсалата премиум марка Maserati, която за първи път от две години успя да покажат оперативни приходи от 29 милиона евро.

В допълнение, Таварес обяви 11 нови изцяло електрически превозни средства, които ще се появят през следващите 24 месеца. Така сред всички марки, контролирани от Stellantis, броят на електрическите модели ще достигне 22.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Напълно оригинална Toyota Supra от 1995 година се продаде за 170 хиляди евро
Следваща публикация Проблем със спирачките при Audi изпраща E-tron Quattro в сервиза
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!