Продава се едно VW Polo с необичайна каросерия

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Фирмата Garage 11 пусна за продажба необичаен Volkswagen Polo, каросерията на който е едновременно кабрио и тарга. Колата е създадена в началото на 90-те години на миналия век от бившия инженер на Audi Уолтър Трезер, който наред с други неща разработва модела Audi 100 и изобретява системата quattro.

След като напуска Audi, Tрезер отворя собствено студио за каросерии, където е и създаден този уникален Volkswagen. Името му е Polo Treser GT, а от него са сглобени общо 290 екземпляра. Самият Трезер прави само в десет от тях. Копието за продажба е именно от тези десет автомобила.

Polo Treser GT има необичаен корпус с твърд покрив, който е с подвижни панели, така че колата може да бъде както тарга, така и класически кабриолет. Например, можете да премахнете само покривния панел, оставяйки В-колоната и задното стъкло, или да премахнете и тях. Демонтираните части се сгъват и се поставят в багажника.

Колата е базирана на Polo с двигател със 75 конски сили и е изминала 91 890 километра от пускането ѝ през 1993 година. За колата, която е с пълен набор от документи продавачът иска 11 900 евро. Година по -рано подобна кола беше пусната на търг, но с по -малък пробег – от само 17 103 километра. Тогава тя бе продадена за седем хиляди евро.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Bentley продава 5 от най-скъпите си поръчкови лимузини
Следваща публикация Audi RS3 официално е най-бързата серийна кола от своя клас на Нюрбургринг
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!