Любопитно: В още един щат в САЩ забраниха продажбата на гориво на пияни шофьори

Време за четене:1 Минути, 4 Секунди

Бензиностанциите в окръг Маккинли забраниха продажбата на алкохол, вино и всякакъв вид спиртни напитки, но сега Върховният съд на щата постанови, че продажбата на гориво на шофьори, които са под въздействието на алкохол е забранена. Това прави Ню Мексико вторият щат в САЩ, който налага такъв закон – подобно правило вече е в сила в Тенеси.

В Тенеси работниците на бензиностанции получиха указания да „проявяват предпазливост“ и да се въздържат от продажба на гориво на пияни шофьори поради потенциална опастност от сериозни наранявания или смърт. Сега, това се случи и в Ню Мексико. Съдът се позова на инцидент с пиян шофьор, който зарежда колата и причинява фатален пътен инцидент малко след това.

В решението на съда, прието почти единодушно, се посочва, че „днес повечето превозни средства се нуждаят от бензин за работа, така че продажбата на бензин на пиян шофьор е подобна на раздаването на ключове от кола на пиян шофьор“.

Резолюцията по същество приравнява продажбата на бензин на пиян шофьор с продажбата на алкохол на непълнолетни. Newsweek отбелязва, че Барбара Вигил, единственият съдия, гласувал против, обяснява позицията си с факта, че решението ще има сериозни последици, тъй като към бензиностанциите, неизбежно ще се присъединят и магазини за авточасти, автосервизи, монтажни на гуми и други компании от сектора на услугите.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Показаха Ford Ranger на водород
Следваща публикация Футболисти на Байерн Мюнхен получиха ключовете за най-бързото ел. Audi
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!