Доказано! Електромобилите са по -добри от колите с ДВГ

Време за четене:1 Минути, 30 Секунди

Международният съвет за зелен транспорт (ICCT) публикува доклад, който, според тях, ясно демонстрира превъзходството на електромобилите над традиционните коли с двигатели с вътрешно горене.

Специалистите от организацията с нестопанска цел за анализ на въздействието на автомобилите върху околната среда разсеяват един мит за електрическите превозни средства.

А той е, че електромобили замърсяват околната среда не по-малко от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Според изследователите лобистите на автомобилната индустрия обикновено говорят за опасностите от електрическите автомобили.

И така, в доклада на ICCT експертите са изчислили емисиите от популярни електрически автомобили, регистрирани през 2021 г. в САЩ, Европа, Индия и Китай – тези пазари представляват около 70% от световните пазари на електрически превозни средства.

Резултатите от анализа показват, че в Европа емисиите от електрически превозни средства през целия жизнен цикъл са 66-69% по-ниски от тези на превозни средства с двигатели, работещи с конвенционални горива.

В САЩ за същия период електрическите автомобили трябва да произвеждат 60-68% по-малко емисии, в Китай – с 37-45%, в Индия – с 19-34%. Спадът в Азия се дължи на факта, че производството на електроенергия в тези страни се основава предимно на изгаряне на въглища.

Изследването се основава на факта, че произведената кола ще работи поне 18 години. Авторите на доклада заявяват, че електрическият автомобил определено е по -екологичен от автомобил с двигател с вътрешно горене.

Освен това в доклада се отбелязва, че в случая на електромобилите има възможност за допълнително намаляване на въглеродните емисии чрез правилно изхвърляне на използваните батерии.

Според констатациите на изследователите, електрическа кола става много по-екологична от конвенционалната с двигател с вътрешно горене около година след началото на нейната употреба.

Ще припомним, че по-рано беше съобщено, че страните от Европейския съюз планират напълно да изоставят автомобили с двигатели с вътрешно горене в полза на електрическите автомобили до 2035 г.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация За 1 200 000 лв. без ДДС, в mobile.bg се продава Ferrari, което още не е произведено
Следваща публикация Bentley Flying Spur се превърна в… пикап
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!