Skoda иска да изберете: Електрическа или бензинова състезателна Fabia?

Време за четене:49 Секунди

Преди няколко седмици от Skoda представиха електрическа състезателна Fabia, носеща името RE-X1 Kreisel. Тя е базирана на добре познатата Fabia Rally2 evo, която жъне успехи в различни състезания по света, включително и у нас.

Във Facebook страницата на Skoda Motorsport бе споделена снимка, която противопоставя двата автомобила или по-точно техните характеристики, а в коментарите хората могат да споделят мнение коя от двете биха избрали.

И двете коли разчитат на база от третата генерация Skoda Fabia, като по-голямата част от характеристиките им са идентични. Разликите са в теглото със 100кг предимство за бензиновия модел, както и разбира се в задвижването.

Електрическата Fabia разчита на два електромотора, които генерират 354 конски сили и максимален въртящ момент от 600 нютон метра. Бензиновият модел пък разчита на 1.6-литров двигател, който от своя страна генерира 284 конски сили и максимален въртящ момент от 425 нютон метра. Кой е изборът за вас и ще успее ли токът да намери своето място при състезателните коли?

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Aston Martin увеличи продажбите си с над 200%
Следваща публикация Автомобилното производство във Великобритания спада значително
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!