Автомобилното производство във Великобритания спада значително

Време за четене:1 Минути, 3 Секунди

Производството на автомобили във Великобритания се е увеличило през юни спрямо същия период на 2020 г., но остава изключително ниско поради, като причините са няколко. основната към момента е глобалния недостиг на полупроводници, но излизането на страната от ЕС и пандемията също оказват влияние.

През юни производството на автомобили възлиза на 69 097 броя, което е с 22.1% повече спрямо същия период на миналата година. Производителите на автомобили на Острова са направили 498 923 превозни средства през първото полугодие, което е спад от 38.4% спрямо средното за пет години.

Информацията е на Обществото на автомобилните производители и търговци (SMMT). Според прогнозата глобалният недостиг на полупроводникови продукти може да повлияе негативно на планираните обеми на производството във Великобритания.

Въпреки облекчаването на ограниченията заради Covid, производителите изпитват и огромен недостиг на персонал поради факта, че много британци продължават да си стоят у дома въпреки премахването на режима на самоизолация. Това е още една пречка за възстановяването на автомобилната индустрия.

„Автомобилната индустрия на Обединеното кралство продължава да бъде подложена на натиск от въздействието на световната пандемия, но въпреки значителния спад в производството през първата половина на годината, секторът има потенциал да се възстанови“, каза Майк Хауес, главен изпълнителен директор на SMMT. Мнозина от специалистите в бранша обаче не са това мнение.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Skoda иска да изберете: Електрическа или бензинова състезателна Fabia?
Следваща публикация Great Wall стартира производството на високопроходимия Tank 600
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!