Lada може да се завърне на европейския автомобилен пазар, но само с Niva

Време за четене:1 Минути, 0 Секунди

Марката Lada може да се върне на европейския пазар, но с цялата си гама, а само с някой „специален“ модел като Niva, например, която все още е обичана и купувана в ЕС. Това заяви президентът на АвтоВАЗ Никола Мор в интервю за списание Expert.

„Ако се върнем на европейския пазар, това ще бъде със специален автомобил като Niva“, казва Никола Мор. И това е напълно разбираемо, защото политиката на французите от Renault, под шапката на които са и Lada и Dacia, прави аналогични модели с логата на двеге марки.

Според Мор ръководството на АвтоВАЗ наблюдава с интерес как някои независими компании се опитват да продават Niva във Великобритания, Германия и Словакия. Това е добър знак за марката, който доказва, че името Niva „все още означава нещо за европейските купувачи“, допълва топ мениджърът.

Ще припомним, че от пролетта на миналата година нови автомобили Lada не се доставят (поне официално) на европейския пазар поради затягането на екологични стандартии поради вътрешната конкуренция с Dacia.

Що се отнася до Lada Niva, то новият еко-стандарт Euro 6d-TEMP изисква сериозни инвестиции в модернизация на двигателя, които, предвид ниските продажби на модела в Европа, са икономически нецелесъобразни за руската марка.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Колите Toyota са тези, които собствениците не искат да продават дори след 15 години
Следваща публикация Новият VW Passat: първи подробности за B9
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!