Колите Toyota са тези, които собствениците не искат да продават дори след 15 години

Време за четене:58 Секунди

Какви коли американците най-често купуват "веднъж завинаги", разбраха експерти на популярния зад Океана сайт за продажба на употребявани автомобили iSeeCars. Проучването се основава на повече от 660 хиляди продадени коли през миналата година, които са произведени през периода 1981-2005 година.

Статистиката изключва всички модели, които са екзотични или се търсят сравнително малко, като Ferrari или Maserati, например. В резултат на това проучване се оказва, че най-често хибридът Toyota Prius става „партньор в живота“ на американците – 13,7% от продадените екземпляри от този модел са на възраст над 15 години и принадлежат само на един собственик.

Toyota грабва и втората, и третата, ичетвъртата, и петата позиции – кросоувърът Highlander (12,4%), пикапът Tacoma (11,6%), миниванът Sienna (11,5%) и пикапът Tundra (11,3%) са автомобилите с които американците не искат да се разделят.

Тази доминация на Toyota е последвана от два кросоувъра на Honda – Pilot (10,7%) и CR-V (10,4%), като след тях отново се нареждат автомобили на Toyota – Sequoia и 4Runner се нареждат на осмо и девето място при колите, които американците притежават повече от 15 години, 9,4% и 9, 1% от случаите , съответно.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Dacia ще пусне електрическо Sandero
Следваща публикация Lada може да се завърне на европейския автомобилен пазар, но само с Niva
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!