Volvo зарязва номера в имената на моделите

Време за четене:1 Минути, 21 Секунди

Volvo реши да изостави традицията да назовава своите модели с буквено-цифрови комбинации като XC90, C40, S60 и така нататък. Сега автомобилите на марката ще получат пълни имена.

В интервю за Autocar главният изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон заяви, че новото поколение кросоувър XC90 ще бъде първото, което ще получи име от новия формат.

„Ако погледнете автомобилите днес, ще забележите, че всички те имат много„ инженерни “имена и усъвършенствания: XC, T8, AWD – всичко това са спецификации на превозното средство,“ казва Самуелсон.

Плановете на Volvo изглежда противоречат на тенденциите в световната автомобилна индустрия. Volkswagen заряза двигатели с вътрешно горене и се премести от имена като Golf и Tiguan на ID.3 и ID.4. BMW и Mercedes-Benz също предпочитат имена като iX и EQS, но те ги имат в съответствие с дълга традиция.

Практиката на Volvo да използва буквите "XC" за кросоувъри, "V" за комбита, "C" за купета и "S" за седани датира от 1995 година. Шведският автомобилен производител обаче иска да отбележи прехода към ерата на електрическите превозни средства, като въведе собствени имена.

"Говорим за изцяло нова платформа, ново поколение изцяло електрически превозни средства", каза Самуелсон. – Трябва да изясним, че това е ново начало и следователно няма да имаме цифри и букви или т.нар. инженерен тип име. Ще назовем моделите по начина, по който наричате новородено бебе. “

Новият XC90 трябва да се появи на бял свят през 2022 година, но Самуелсон каза, че новото име на модела все още не е потвърдено и за него се води "много интересна и креативна дискусия".

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Срещу $10 000, индийци превръщат стар Hyundai във Ford Mustang (ВИДЕО)
Следваща публикация Mъск каза „НЕ“ на традиционните волани
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!