Къде в Европа е най-евтин бензин А-95 и колко литра могат да се купят с една средна заплата в различните държави

Време за четене:1 Минути, 13 Секунди

Русия влезе в челната тройка по отношение на най-ниските цени на бензин A-95 в Европа. Проучването е направено сред 32 европейски държави, като Русия вече е на второ място с цена за литър €0.57. По-евтин е бензинът само в Казахстан, където литър гориво може да се купи за €0.40.

В същото време по отношение на способнаста да се купи максимално количество бензин с една средна заплата Русия е на 16-то място. Първата позиция в тази категория е за Люксембург, където с една средна заплата могат да се купят 2570.3 литра бензин.

Що се отнася до най-еветиния бензин в допълнение към Казахстан и Русия, Беларус е държавата, която е в челната тройка, където литър A-95 струва средно €0.67 за литър. Най-скъпото гориво пък е в Нидерландия (€1.87 за литър), Дания (€1.83 за литър) и Португалия (€1.70 за литър).

По-другия критерий – литри бензин с една заплата, след Люксембург (2570.3 литра) се нареждат Норвегия (2368.9 литра) и Австрия (2131.1 литра). Най-зле по този показател е Украйна (379.9 литра).

В същото време тази страна е на четвърта позиция по отношение на цената на литър бензин A-95. Поради ниските заплати обаче украинските граждани изпитват затруднения с наличността на гориво. България е в десетката по евтини горива в Европа, но по отношение на литри спрямо средна заплата сме на 22 място от 32 страни.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Mercedes ще представи електрическа “баничарка” на 25 август
Следваща публикация Под капака на това BMW 5 Series се крие двигател от… Mercedes
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!