Какви обороти са оптимални за двигател на конвенционален бензинов автомобил

Време за четене:49 Секунди

Добре известен факт при болшинството конвенционални автомобили е, че ако редовно вкарвате стрелката на оборотомера в червената зона, тогава натоварването на двигателя с вътрешно горене, на скоростната кутия, на шасито и на други елементи на автомобила се увеличава сериозно.

За да се предотврати повреда в двигателя, експертите препоръчват шофиране с високи обороти да става не повече от веднъж на 5000 км. Но шофирането при прекалено ниски обороти също не е много подходящо за движение, тъй като при ниски обороти могат да възникнат сериозни вибрации поради детонация, а рискът от износване на буталата и и коляновия вал също се увеличава.

При ниски обороти в горивните камери се образуват въглеродни отлагания и синхронизиращата верига се разтяга много по-бързо от предписания период. Поради всички тези причини най-добрият вариант за двигателя е, когато оборотите му са в диапазона от 2 500 до 4 000 оборота в минута. Ако редовно спазвате този диапазон, то това със сигурност ще удължи живота на двигателя, изпускателната система и трансмисията.

Споделете с приятел
guest
5 Коментари
Най-старите
Най-новите По рейтинг
Inline Feedbacks
View all comments
Димитър

Omg

Димитър

Hehehebehebebe

Димитър

Тест

Предишна публикация Богатите хора вече предпочитат употребявани автомобили вместо нови
Следваща публикация Ще може ли BMW M550i да се справи с Audi RS6? (ВИДЕО)
5
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!