Откриха гробище от “ванкелови мазди” (ВИДЕО)

Време за четене:56 Секунди

В Кипър очевидци заснеха интересно автомобилно гробище на спортни автомобили и в частност Mazda RX. Съдейки по видеото, колите от доста време са паркирани в близост до частна къща. Не се знае обаче на кого принадлежи тази колекция и с каква цел автомобилите са изоставени да гният на открито.

Според Carscoops колекцията се състои от най-малко седем екземпляра RX-7 и седем RX-8. Повечето спортни коли очевидно са преминали през тунинг доработки и напомнят повече на автомобилите от видео играта NFS Underground. Съдейки по състоянието им обаче, собственикът на всички тези "мазди"не се интересува много от външния им вид.

Както потребителите предполагат в коментарите, собственикът на спортните автомобили ги е купил на ниски цени за по-нататъшна продажба на части. Също така собственикът на японските автомобили е наречен „най-големият фен на Mazda в в Кипър“.

Ще припомним, че RX-8 беше последният японски модел с роторен двигател. Производството на този спортен автомобил бе прекратено през 2012 година. Mazda е един от малкото автомобилни производители, които масово произвеждат автомобили с роторно-бутални агрегати Wankel през втората половина на 20-ти век.

Споделете с приятел
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Предишна публикация Продава се караваната на Том Ханкс
Следваща публикация Mercedes GLE Coupe вече разполага с 800 конски сили
0
Ако публикацията ви е била полезна оставете коментар.x
()
x
error: Предупреждение: Изборът на съдържание е деактивиран!!